1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
2. Βάζουμε στο μίξερ τη μαργαρίνη και το Canderel® Original Σκόνη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφρώδες. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι κάθε φορά. Προσθέτουμε στο τέλος το υπόλοιπο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια το σιμιγδάλι καλαμποκιού και τον χυμό λεμονιού.
4. Βάζουμε το μείγμα με το κουτάλι στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 60-70 ‘, σκεπάζοντας προς το τέλος με αλουμινόχαρτο αν αρχίσει να ροδίζει πολύ. Τρυπάμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα στη μέση και αν είναι καθαρή όταν τη βγάλουμε, είναι έτοιμο. Σιγουρευόμαστε επίσης ότι έχει σκληρύνει και στη μέση.
5. Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με το Canderel® και όσο το κέικ είναι ακόμα στη φόρμα, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με μια οδοντογλυφίδα και περιχύνουμε το χυμό. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το βγάλουμε από τη φόρμα και το κόψουμε σε φέτες για το σερβίρισμα.
200 γρ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
25 γρ. Canderel® Original Σκόνη
Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
2 λεμόνια για τη γαρνιτούρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μεγάλα αυγά
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι καλαμποκιού (πολέντα)
1 κ.γ. Canderel® Original Σκόνη για το γαρνίρισμα
Θα χρειαστούμε επίσης μια μακρόστενη φόρμα για κεικ, αλειμμένη με μαργαρίνη και στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.