ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

CANDEREL® ORIGINAL

Γιατί τα προϊόντα Canderel® σε σκόνη περιέχουν μαλτοδεξτρίνη;

Οι κύριες γλυκαντικές ουσίες που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα Canderel®(ασπαρτάμη, ακεσουλφάμη-Κ και σουκραλόζη) είναι 200 ως 600 φορές πιο γλυκές από τη ζάχαρη. Xρησιμοποιούμε μαλτοδεξτρίνη ώστε να αραιώνουν οι εξαιρετικά συμπυκνωμένες γλυκαντικές ουσίες και να έχουμε τις ίδιες ογκομετρικές αναλογίες με τη ζάχαρη.

Τι είναι η μαλτοδεξτρίνη και ποια η προέλευσή της;
Η μαλτοδεξτρίνη είναι ένας εύπεπτος υδατάνθρακας που απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό. Χρησιμοποιείται ευρέως ως διογκωτικό σε τρόφιμα και έτοιμα ξηρά μείγματα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των παρασκευασμάτων βρεφικού γάλακτος. Εμείς, στην Canderel®, χρησιμοποιούμε μαλτοδεξτρίνη χωρίς γλουτένη.
Γιατί τα προϊόντα Canderel® σε σκόνη έχουν μόνο 2 θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού;
Από πλευράς όγκου, τόσο η ζάχαρη όσο και τα προϊόντα Canderel® σε σκόνη είναι εξίσου γλυκά. Το Canderel® ζυγίζει όμως πολύ λιγότερο, γι’αυτό και ένα κουταλάκι του γλυκού αποδίδει μόνο 2 θερμίδες σε σύγκριση με τις 16 που αντιστοιχούν σε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Αν ως σήμερα προσθέτατε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στο τσάι σας, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιείτε ένα κουταλάκι του γλυκού Canderel® σε σκόνη προσλαμβάνοντας πολύ λιγότερες θερμίδες.
Είναι το Canderel® κατάλληλο για παιδιά;
Όλα τα προϊόντα Canderel® είναι κατάλληλα για παιδιά και νήπια. Ωστόσο δε συνιστούμε την κατανάλωση του Canderel® από νήπια και πολύ μικρά παιδιά (ηλικίας έως τριών ετών), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να καταναλώσουν τρόφιμα ή ποτά που περιέχουν Canderel®. Απλώς υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά χρειάζονται υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένης της ζάχαρης, για να αναπτυχθούν σωστά. Σε περιπτώσεις παιδιών με ινσουλινο-εξαρτώμενο διαβήτη, συμβουλευθείτε γιατρό, ή διατροφολόγο, σχετικά με τις ειδικές τους διατροφικές ανάγκες και ακολουθήστε τις συστάσεις των ιατρών.
Μπορούν οι έγκυες να χρησιμοποιούν Canderel®;
Όλα τα προϊόντα Canderel® μπορούν να καταναλώνονται με ασφάλεια από εγκυμονούσες. Ωστόσο,  υπενθυμίζεται στις εγκύους ότι θα πρέπει να προσλαμβάνουν ικανό αριθμό θερμίδων ώστε το έμβρυο να τρέφεται σωστά. Εάν εγκυμονείτε, συμβουλευθείτε γιατρό, ή διατροφολόγο, σχετικά με τις διατροφικές σας ανάγκες και ακολουθήστε τις συστάσεις των ειδικών.
Μπορούν οι μητέρες που θηλάζουν να χρησιμοποιούν Canderel®;
Ναι, όλα τα προϊόντα Canderel® μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια από μητέρες που θηλάζουν, υπενθυμίζουμε πάντως ότι θα πρέπει να προσλαμβάνεται ικανός αριθμός θερμίδων προκειμένου το βρέφος να τρέφεται σωστά. Εάν θηλάζετε, συμβουλευθείτε γιατρό, ή διατροφολόγο, σχετικά με τις διατροφικές σας ανάγκες και ακολουθήστε τις συστάσεις των ειδικών.
Είναι το Canderel® κατάλληλο για vegans και χορτοφάγους;
Ναι, όλα τα προϊόντα Canderel® είναι κατάλληλα για χορτοφάγους. Τα δισκία Canderel® δεν είναι κατάλληλα για vegans διότι περιέχουν λακτόζη.
Επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος σωματικού βάρους με Canderel®;
Η αντικατάσταση της ζάχαρης από ένα ολιγοθερμιδικό γλυκαντικό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη για τη διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα. Τα γλυκαντικά περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και καθώς είναι πολύ γλυκά, αρκεί ελάχιστη ποσότητα για να αποδώσουν το ίδιο επίπεδο γλυκύτητας με τη ζάχαρη. Τα χαμηλά σε θερμίδες προϊόντα Canderel® διατίθενται σε μορφή δισκίων, stick, υγρού και σκόνης, και έτσι αποτελούν ιδιαιτέρως εύχρηστες εναλλακτικές της ζάχαρης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική, να προστεθούν στα δημητριακά, σε γλυκά, φρούτα όπως και σε ζεστά ροφήματα. Τα προϊόντα Canderel® παρέχουν 0 θερμίδες ανά δισκίο και ανά δόση υγρού και 2 μόνο θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού ή stick, ενώ ένα κουταλάκι ζάχαρης (4 γραμμάρια) αντιστοιχεί σε 16 θερμίδες.
Πώς γίνεται η πέψη του Canderel®;

Τα γλυκαντικά συστατικά του Canderel® μεταβολίζονται από τον οργανισμό μας, ακριβώς όπως και κάθε άλλη τροφή.

Η ασπαρτάμη, όπως όλες οι πρωτεΐνες, διασπάται στα συστατικά της, το σύνολο των οποίων υπάρχουν στη διατροφή μας σε μεγαλύτερες ποσότητες.
Η ακεσουλφάμη-K δε μεταβολίζεται από τον οργανισμό και αποβάλλεται αυτούσια.
Η σουκραλόζη δε μεταβολίζεται από τον οργανισμό και αποβάλλεται αυτούσια.
Τα εκχυλίσματα της στέβια (γλυκοζίτες της στεβιόλης) διασπώνται σε στεβιόλες στο έντερο και αποβάλλονται με τα ούρα ως γλυκουρονίδια της στεβιόλης.

Είναι ασφαλής η ασπαρτάμη;

Ναι. Την ασπαρτάμη συνθέτουν δυο αμινοξέα, τα οποία αποτελούν δομικά συστατικά των πρωτεϊνών. Όποτε καταναλώνουμε τρόφιμα ή ποτά που περιέχουν ασπαρτάμη, η γλυκαντική ουσία διασπάται στα συστατικά της τα οποία προσλαμβάνει ο οργανισμός μας ακριβώς σα να προέρχονται από κρέας, γάλα ή λαχανικά. Η ασπαρτάμη δεν προσθέτει κάτι νέο στη διατροφή μας. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφαλείας Τροφίμων έχει επανειλημμένως επιβεβαιώσει ότι η χρήση της δεν εγκυμονεί κανέναν κίνδυνο.

Ποια είναι η αποδεκτή ημερήσια δόση πρόσληψης (ADI) ασπαρτάμης;
Η Μεικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Πρόσθετα των Τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έχει ορίσει την αποδεκτή ημερήσια δόση ασπαρτάμης στα 40 mg ανά κιλό σωματικού βάρους. Ένας ενήλικας βάρους 70 κιλών μπορεί να καταναλώνει καθημερινά με ασφάλεια 230 δισκία Canderel® για όλη του τη ζωή.
Τι είναι η σουκραλόζη;

Η σουκραλόζη είναι γλυκαντική ουσία χωρίς θερμίδες που παρασκευάζεται από ζάχαρη μέσω πολυφασικής διαδικασίας. Είναι 600 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και έχει καθαρή, γλυκιά γεύση χωρίς να αφήνει επίγευση. Η σουκραλόζη μπορεί να υποκαταστήσει τη ζάχαρη σε διάφορα τρόφιμα και ποτά ή ροφήματα. Επίσης, ενδείκνυται για χρήση στην πλειονότητα των συνταγών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Ποια η προέλευση της σουκραλόζης;
Η σουκραλόζη φτιάχνεται με ζάχαρη μέσω πολυφασικής διαδικασίας, στη διάρκεια της οποίας προστίθεται μικρή ποσότητα χλωρίου αλλάζοντας τη μοριακή δομή της. Η αλλαγή αυτή παράγει ένα γλυκαντικό που έχει μηδέν θερμίδες αλλά είναι 600 φορές γλυκύτερο από τη ζάχαρη. Η χρήση της σουκραλόζης είναι απολύτως ασφαλής ενώ η παρουσία χλωρίου δεν εμπνέει ανησυχία. Το χλώριο υπάρχει από μόνο του σε πολλά τρόφιμα και ποτά τα οποία καταναλώνουμε καθημερινά. Παραδείγματος χάριν, το μαρούλι, τα μανιτάρια και το επιτραπέζιο αλάτι περιέχουν μικρή ποσότητα χλωρίου.
Ποια είδη τροφίμων περιέχουν σουκραλόζη;

Η σουκραλόζη χρησιμοποιείται σε ευρύτατο φάσμα τροφίμων και ποτών. Σήμερα, τα τρόφιμα στα οποία η σουκραλόζη χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία είναι τα αναψυκτικά με ανθρακικό, τα φρουτοποτά με λίγες θερμίδες και γιαούρτια.

Ποια είναι η αποδεκτή ημερήσια δόση (ADI) σουκραλόζης;
Η Μεικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Πρόσθετα των Τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έχει ορίσει την αποδεκτή ημερήσια δόση σουκραλόζης στα 15 mg ανά κιλό σωματικού βάρους. Ένας ενήλικας βάρους 70 κιλών μπορεί να καταναλώνει καθημερινά με ασφάλεια 214 κουταλάκια του γλυκού Canderel® με σουκραλόζη.
Τι είναι το Canderel® Zero υγρό;

Είναι γλυκαντικό προϊόν σε υγρή μορφή με μηδέν ζάχαρη και μηδέν θερμίδες, ιδανικό για χρήση σε κρύα και ζεστά ροφήματα ή ποτά, αλλά και σε διάφορες συνταγές. Μία δόση 0,48 ml γλυκαίνει όσο 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Πώς χρησιμοποιούμε το Canderel® Zero υγρό;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Canderel® Zero υγρό σε ζεστά και κρύα ροφήματα, σμούθι, σάλτσες, ντρέσινγκ, τα δημητριακά σας και όπου αλλού προσθέτετε ζάχαρη για γλυκιά γεύση. Το Canderel® Zero υγρό ενδέχεται να μην είναι κατάλληλο για χρήση σε συνταγές όπου η ζάχαρη προστίθεται ώστε να δώσει όγκο και χρώμα.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Canderel® στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική;

Το Canderel® με Σουκραλόζη είναι ειδικά παρασκευασμένο ώστε να αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες και, δεδομένου ότι δεν επηρεάζεται από τη θερμότητα, είναι ιδανικό για χρήση σε συνταγές που απαιτούν υψηλή θερμοκρασία. Άλλα προϊόντα Canderel® σε σκόνη προσφέρονται για απλά και γρήγορα γεύματα, π.χ. συνδυάζονται με δημητριακά, διακοσμούν φρούτα, ή προστίθενται σε συνταγές που δεν προϋποθέτουν ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία. Για περισσότερες ιδέες και έμπνευση, επισκεφθείτε το κεφάλαιο με τις συνταγές στον ιστότοπο της Canderel®.

Αλλάζει ο χρόνος ψησίματος εφόσον αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με προϊόντα Canderel® σε σκόνη;

Συνήθως, η χρήση στις συνταγές του Canderel® σε σκόνη, ιδίως στα κέικ, μειώνεται ο χρόνος ψησίματος. Ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη νωρίτερα από το χρόνο που αναφέρει η κλασική συνταγή σας και αναζητήστε οπτικές ενδείξεις, όπως το χρώμα και την υφή της παρασκευής σας, για να βεβαιωθείτε ότι το γλυκό σας έχει ψηθεί.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το Canderel® Stevia for Cakes & Drinks;

Η στέβια έχει την τάση να αλληλεπιδρά τόσο με τους γευστικούς κάλυκες που αναγνωρίζουν το γλυκό όσο και το πικρό, οπότε μερικές φορές αφήνει μια πικρή επίγευση, κυρίως όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες. Φροντίζοντας τους ανθρώπους που προσπαθούν να αποφεύγουν τη ζάχαρη αλλά δεν επιθυμούν να στερηθούν γενικότερα τα γλυκά ροφήματα, ποτά και επιδόρπια, η Canderel® δημιούργησε ένα προϊόν όχι μόνο κατάλληλο για ροφήματα και ποτά αλλά και για γλυκά. Διατίθεται σε συσκευασία 500 γραμμαρίων και έχει μηδέν θερμίδες.

CANDEREL® STEVIA

Τι είναι η στέβια;
Το φυτό Stevia Rebaudiana είναι θαμνώδες βότανο που φύεται στη Νότια Αμερική, όπου τα φύλλα του χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες, παραδοσιακά, σε τρόφιμα και φάρμακα. Τα γλυκά στοιχεία των φύλλων, που ονομάζονται γλυκοζίτες της στεβιόλης, εκχυλίζονται με φυσικό τρόπο και τα χρησιμοποιούμε στα προϊόντα Canderel® με Στέβια.
Τι είναι οι γλυκοζίτες της στεβιόλης;

Οι φυσικές γλυκαντικές ουσίες του φυτού Στέβια ονομάζονται γλυκοζίτες της στεβιόλης. Οι γλυκοζίτες της στεβιόλης, που μπορούν να απομονωθούν και να  εκχυλισθούν από τα φύλλα του φυτού, είναι 200 και πλέον φορές γλυκύτερες από τη ζάχαρη.

Ποια είναι η αποδεκτή ημερήσια δόση πρόσληψης (ADI) γλυκοζιτών στεβιόλης;

Η Μεικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Πρόσθετα των Τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έχει ορίσει την αποδεκτή ημερήσια δόση γλυκοζιτών της στεβιόλης στα 4 mg ανά κιλό σωματικού βάρους. Ένας ενήλικας βάρους 70 κιλών μπορεί να καταναλώνει καθημερινά με ασφάλεια 117 κουταλάκια του γλυκού Canderel® For Cakes & Drinks για όλη του τη ζωή.