Σοκολατόπιτα

Χρόνος Προετοιμασίας :  10'

Χρόνος Μαγειρέματος :  70'
Επίπεδο Δυσκολίας :  2
Μερίδες :  1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι με νερό σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια,
καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για
2 ½ λεπτά στα 800 Watt μέχρι να λιώσουν.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, αφαιρούμε τη διάφανη
μεμβράνη, Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά και τη στέβια, και ανακατεύουμε καλά
με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με τη σοκολάτα, και ανακατεύουμε με
το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα
διαμέτρου 28 εκ., μεταφέρουμε το μείγμα και σκεπάζουμε καλά με το αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και μεταφέρουμε στον φούρνο,
ρίχνουμε στο ταψί το καυτό νερό που βράσαμε μέχρι να καλύψει περίπου τα 2/3
του.και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε τη σοκολατόπιιτα και την κόβουμε σε κομμάτια.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά:

600 γρ. σοκολάτα Canderel
250 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
8 αυγά, μεσαία
250 γρ. Canderel Stevia Bake
κακάο, για τη φόρμα