Gingerbread Cookies

Χρόνος Προετοιμασίας :  10'

Χρόνος Μαγειρέματος :  10'
Επίπεδο Δυσκολίας :  2
Μερίδες :  25

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε για περίπου 2 λεπτά το βούτυρο,την στέβια, και τη
μελάσα. . Πρόσθεσε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακάτεψε ξανά
Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, τη baking soda και το αλάτι.
Με το μίξερ στο χαμηλό πρόσθεσε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στα υγρά μέχρι το
μείγμα να γίνει ένα.
Χώρισε τη ζύμη σου στα μισά και φτιάξε δύο μπάλες. Τύλιξε την καθεμιά με πλαστική
μεμβράνη και άφησέ την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Άπλωσε τη ζύμη σου σε μια λεία
επιφάνεια ελαφρώς αλευρωμένη. Φτιάξε ανθρωπάκια ή χρησιμοποίησε
χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ και μετέφερέ τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και πάνω
στο ταψί σου. Ψήσε για 9-10 λεπτά. Άφησε τα cookies σου να κρυώσουν για 5 λεπτά

πριν τα μεταφέρεις σε άλλη επιφάνεια για να κρυώσουν πλήρως. Κάνε το ίδιο με όλη
τη ζύμη σου.
Για να φτιάξεις το γλάσο απλά ανακατεύεις τα τρία υλικά σε ένα μπολάκι. Άπλωσε
γλάσο πάνω σε κάθε cookie και δύο ματάκια (δύο chips σοκολάτας).

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 25 cookies:
3/4 φλ. βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
3/4 φλ. 3/4 κ.γ. στέβια  Canderel Stevia for Cakes & Drinks
2/3 φλ. μελάσα
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 και 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. τζίντζερ
1 κ.γ. baking soda
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Υλικά για το γλάσο λεμονιού: 
1 φλ.  Canderel Stevia Σκόνη
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ. χυμό λεμονιού