- Χρόνος προετοιμασίας: 20 ‘
- Χρόνος μαγειρέματος: 15 ‘
- Επίπεδο δυσκολίας: 1
- Μερίδες: 28
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C (ή στους 160ο C, αν έχουμε φούρνο με αέρα). Προσθέτουμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μαζί με το Canderel® Stevia* και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα λευκό και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε ξανά. 2. Προσθέτουμε τον κρόκο, το βουτυρόγαλα και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και χτυπάμε ξανά μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα. Απλώνουμε το μείγμα σε μια επιφάνεια και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 ‘, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. 3. Παίρνουμε ζύμη ίση περίπου με ένα καρύδι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σε μπαλίτσες. Απλώνουμε τις μπαλίτσες στο ταψί και τις πιέζουμε με την παλάμη μας. 4. Πιέζουμε κάθε μπισκοτάκι στο κέντρο με τον αντίχειρα και προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα. Ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 ‘, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τα μπισκότα.84 θερμίδες ανά μερίδα
* με γλυκοζίτες στεβιόλης από στέβια Επιστροφή στις Συνταγές