- Χρόνος προετοιμασίας: 20 ‘
- Χρόνος μαγειρέματος: 25 ‘
- Επίπεδο δυσκολίας: 1
- Μερίδες: 6
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C (στους 180ο C αν έχουμε φούρνο με αέρα). Προσθέτουμε το αλεύρι, το Canderel® Stevia*, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. 2. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κεράσια, το τριμμένο μήλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Αναμειγνύουμε το γάλα, το γιαούρτι και τα αυγά και προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. 3. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι και τη λιωμένη μαργαρίνη και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα για μάφιν με το κουτάλι και το ψήνουμε για 20-25 ‘ στον φούρνο, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα τα μάφιν. 4. Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με Canderel® Stevia* για το σερβίρισμα.Συμβουλή: Τα μάφιν είναι προτιμότερο να καταναλώνονται τη μέρα που τα φτιάχνουμε. Επιπλέον, έχουν καλύτερη γεύση όταν τρώγονται ζεστά.
248 θερμίδες ανά μερίδα
* με γλυκοζίτες στεβιόλης από στέβια Επιστροφή στις Συνταγές