• Χρόνος προετοιμασίας: 20 ‘
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25 ‘
  • Επίπεδο δυσκολίας: 1
  • Μερίδες: 6
Χριστουγεννιάτικα μάφιν – Με Canderel® Stevia*

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C (στους 180ο C αν έχουμε φούρνο με αέρα). Προσθέτουμε το αλεύρι, το Canderel® Stevia*, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. 2. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κεράσια, το τριμμένο μήλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Αναμειγνύουμε το γάλα, το γιαούρτι και τα αυγά και προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. 3. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι και τη λιωμένη μαργαρίνη και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα για μάφιν με το κουτάλι και το ψήνουμε για 20-25 ‘ στον φούρνο, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα τα μάφιν. 4. Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με Canderel® Stevia* για το σερβίρισμα.

Συμβουλή: Τα μάφιν είναι προτιμότερο να καταναλώνονται τη μέρα που τα φτιάχνουμε. Επιπλέον, έχουν καλύτερη γεύση όταν τρώγονται ζεστά.

248 θερμίδες ανά μερίδα

* με γλυκοζίτες στεβιόλης από στέβια Επιστροφή στις Συνταγές

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2-3 κ.γ. Canderel® Stevia* Σκόνη 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα κανέλα 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο 2 κ.γ. κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο (ανάμεικτα) 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ 25 γρ. σταφίδες σουλτανίνα 25 γρ. κεράσια μαρασκίνο, χοντροκομμένα 1 τριμμένο μήλο Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι 125 γρ. γάλα 100 ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 2 αυγά 75 γρ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά, λιωμένη

Θα χρειαστούμε μια φόρμα για μάφιν 6 θέσεων.

ΚΑΝΤΕ Share ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ