1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το Canderel®, τη μαργαρίνη, τα αυγά και τον καφέ σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός ή με επιτραπέζιο μίξερ.
3. Όταν τα υλικά αναμειχθούν καλά και το μείγμα πέφτει από τους αναδευτήρες όταν τους σηκώνουμε, προσθέτουμε τα πεκάν, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
4. Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 ‘, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη και να επανέρχεται όταν την πιέζουμε με τα δάχτυλα. Την αφήνουμε για 10 ‘ να κρυώσει, την αφαιρούμε από τη φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα.
5. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε με ένα μίξερ τη μαργαρίνη μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρέμα, προσθέτουμε το Canderel® και χτυπάμε ξανά μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε τον καφέ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο Canderel®, εάν χρειάζεται, χτυπώντας το μείγμα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση.
6. Όταν κρυώσει το κέικ, απλώνουμε μια παχιά στρώση γλάσο από πάνω και γαρνίρουμε με πεκάν.