Διατροφή μετά τισ γιορτέσ: Ποιεσ είναι οι δέκα υγιεινέσ επιλογέσ που πρέπει να κάνεισ τώρα:

Απο την Ειρήνη και Νάσια Πασχαλέρη

  1. Μην ξεκινήσεις πάλι με στερητικές δίαιτες, δεν πρόκειται τα κιλά να φύγουν σε μια ημέρα: Προσπάθησε να γυρίσεις σε μια κανονικότητα. Ξεκίνα με το πρωινό σου, τα ενδιάμεσα και κύρια γεύματα κανονικά χωρίς να είναι το πιάτο σου παραγεμισμένο και χωρίς πολλές σάλτσες.
  2. Επιστρέψτε στο μεσογειακό πρόγραμμα διατροφής σας που είναι αυτό που προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας , για να χάσει κανείς βάρος με υγιεινό τρόπο. Φροντίστε δηλαδή, να τρώτε αρκετές φορές την εβδομάδα όσπρια και λαδερά λαχανικά, πολλές σαλάτες και φρούτα, ελαιόλαδο και υδατάνθρακές ολικής αλέσεως.
  3. Υιοθετήστε μία μια καλή συνήθεια με τη νέα χρονιά! Αφαιρέστε τη ζάχαρη απ’τον καφέ ή το τσάι σας και προσθέστε λίγες σταγόνες Canderel στέβια για γλυκιά γεύση χωρίς θερμίδες.
  4. Επανάφερε τα φρούτα στην διατροφή σου: Ενδεχομένως να μην σου αρέσουν πάρα πολύ σαν σνακ όμως μπορείς να τα καταναλώσεις με γιαούρτι ή ξηρούς καρπούς και να κάνουν το τέλειο ενδιάμεσο γεύμα δίνοντας σου πολλά αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, που τόσο πολύ χρειάζεσαι μετά τα κορεσμένα λίπη των εορτών.

Μπορείς να δοκιμάσεις για σνακ ή βραδινό γιαούρτι 2% με ξηρούς καρπούς, λίγες σταγόνες Canderel και κανέλα.

  1. Ξέχνα για λίγο τα γλυκά: σίγουρα τις ημέρες των εορτών υπήρχε πληθώρα από διάφορα γλυκίσματα στο σπίτι, αν σου έχουν περισσέψει ξέχνα ότι υπάρχουν ή δώρισε τα. Δεν έχουμε ανάγκη κάθε μέρα από γλυκό στην πραγματικότητα, απλά είναι μια γλυκιά συνήθεια.

Μπορείτε όμως μία φορά την εβδομάδα να τρώτε ένα μικρό κομματάκι σοκολάτα γάλακτος ή υγείας Canderel χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

  1. Φτιάξε πρόγραμμα: Ξέχνα την κλασική δικαιολογία δίαιτα από Δευτέρα, μην περιμένεις να τελειώσουν όλες οι λιχουδιές των εορτών φτιάξε πρόγραμμα για να ξέρεις τι ακριβώς θα φας, έτσι ώστε να μην τρως ανεξέλεγκτα τα περισσεύματα των εορτών.
  2. Κάνε αποτοξίνωση. Αν θεωρείς ότι το έχεις ανάγκη μην τρως για μια μέρα κρέας και ζωικά τρόφιμα και κατανάλωσε όσπρια, ξηρούς καρπούς, νόστιμες ευφάνταστες σαλάτες, φρούτα και χυμούς.
  3. Παραμέρισε για λίγο το αλκοόλ, γιατί σίγουρα ήπιαμε και λίγο παραπάνω στις γιορτές.
  4. Μην ξεχνάς το νερό σου επειδή έχει κρύο, οι λειτουργίες στο σώμα συνεχίζονται κανονικά, άρα και η ποσότητα νερού που χρειάζεσαι είναι ίδια.
  5. Ξεκινήστε την ημέρα σας με περπάτημα ή γυμναστική, φροντίστε να αναπνέετε σωστά, πίνετε πολύ νερό και τσάι βοτάνων που περιέχουν λουίζα και σημύδα για να διώξετε την κατακράτηση.

Δοκιμάστε να φτιάξετε το κέικ σοκολάτας που επιμελήθηκε ο πολυβραβευμένος Pastry Chef Διονύσης Αλέρτας με Stevia Canderel for Cakes & Drinks! Tο Canderel® Stevia* for Cakes & Drinks δεν αφήνει πικρή επίγευση, κάτι που το καθιστά ιδανικό για χρήση σε συνταγές ενώ χρησιμοποιείται στην ίδια δοσολογία με τη ζάχαρη (1:1), γεγονός που κάνει την αντικατάσταση της ζάχαρης σε κάθε συνταγή πολύ εύκολη!

Συνταγή για το Κέικ Σοκολάτας!
Υλικά:
• 5 κρόκους αυγών
• 120g Canderel Bake
• 90g κρέμα γάλακτος
• 100g αλεύρι
• 20g πούδρα αμυγδάλου
• 25g baking
• 20g κακάο
• 40g βούτυρο

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με το σύρμα τον κρόκο και την Canderel Bake, μέχρι να αφρατέψει ελαφρά!
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking, το κακάο και την πούδρα αμυγδάλου.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 170οC για 45′ περίπου. Τέλος αφαιρούμε από τη φόρμα λίγα λεπτά να κρυώσει και πασπαλίζουμε με Canderel Stevia.

Καλή Αρχή & Καλή Χρονιά!