Babas με stevia

Χρόνος Προετοιμασίας :  

Χρόνος Μαγειρέματος :  30 '
Επίπεδο Δυσκολίας :  2
Μερίδες :  6

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για τον Baba :

Σε έναν κάδο του μίξερ με το φτερο, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και την Canderel Stevia* for Cakes and Drinks. Στη συνέχεια διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Αφού ξεκινήσουμε το ανακάτεμα στον κάδο σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, το γάλα κ στο τέλος το βούτυρο λιωμένο. Ζυμώνουμε το ζυμάρι για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το ζυμάρι κ το τοποθετούμε σε μια λεκάνη σκεπασμένη και το ξεκουράζουμε για 30 λεπτά. Ύστερα με σακούλα ζαχαροπλαστικής σερβίρουμε το ζυμάρι σε φορμάκια με την ποσότητα του ζυμαριού να μην ξεπερνάει το 1/3 του σκεύους. Τα αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

Εκτέλεση για Σιρόπι:

Βάζουμε το νερό και όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 2-4 λεπτά. Αφήνουμε έως ότου γίνει χλιαρό. Αφήνουμε τον baba να κρυώσει και τον τοποθετούμε στο χλιαρό σιρόπι για τουλάχιστον 30 λεπτά. Υλικά για Σαντιγί γαρνιρίσματος : 500 γρ Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 40 γρ Canderel Stevia* for Cakes and Drinks 2γρ Βανίλια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την σαντιγί με την Canderel Stevia* for Cakes and Drinks στον κάδο έως ότου γίνει μια σφιχτή μους. Τέλος, κόβουμε τον baba στη μέση και γεμίζουμε με σαντιγί, είτε την τοποθετούμε στο πλάι. Σερβίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας. Υπέροχο!

*με γλυκοζίτες στεβιόλης από στέβια

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τον Baba:

250 γρ αλεύρι σκληρό
5 γρ αλάτι
20 γρ Canderel Stevia* for Cakes and Drinks
10 γρ μαγιά
4 αυγά
150 γρ γάλα
75 γρ βούτυρο

Υλικά για το Σιρόπι :

1000 γρ νερό
100 γρ Canderel Stevia* for Cakes and Drinks
2 τμχ ξύλο κανέλα
1 τμχ φρέσκια βανίλια ή 2γρ βανίλια Την φλούδα από μισό πορτοκαλί