ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
CANDEREL® ORIGINAL
Γιατί τα προϊόντα Canderel® σε σκόνη περιέχουν μαλτοδεξτρίνη;
Οι κύριες γλυκαντικές ουσίες που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα Canderel®(ασπαρτάμη, ακεσουλφάμη-Κ και σουκραλόζη) είναι 200 ως 600 φορές πιο γλυκές από τη ζάχαρη. Xρησιμοποιούμε μαλτοδεξτρίνη ώστε να αραιώνουν οι εξαιρετικά συμπυκνωμένες γλυκαντικές ουσίες και να έχουμε τις ίδιες ογκομετρικές αναλογίες με τη ζάχαρη.
Τι είναι η μαλτοδεξτρίνη και ποια η προέλευσή της;
Γιατί τα προϊόντα Canderel® σε σκόνη έχουν μόνο 2 θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού;
Είναι το Canderel® κατάλληλο για παιδιά;
Μπορούν οι έγκυες να χρησιμοποιούν Canderel®;
Μπορούν οι μητέρες που θηλάζουν να χρησιμοποιούν Canderel®;
Είναι το Canderel® κατάλληλο για vegans και χορτοφάγους;
Επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος σωματικού βάρους με Canderel®;
Πώς γίνεται η πέψη του Canderel®;
Τα γλυκαντικά συστατικά του Canderel® μεταβολίζονται από τον οργανισμό μας, ακριβώς όπως και κάθε άλλη τροφή.
Η ασπαρτάμη, όπως όλες οι πρωτεΐνες, διασπάται στα συστατικά της, το σύνολο των οποίων υπάρχουν στη διατροφή μας σε μεγαλύτερες ποσότητες.
Η ακεσουλφάμη-K δε μεταβολίζεται από τον οργανισμό και αποβάλλεται αυτούσια.
Η σουκραλόζη δε μεταβολίζεται από τον οργανισμό και αποβάλλεται αυτούσια.
Τα εκχυλίσματα της στέβια (γλυκοζίτες της στεβιόλης) διασπώνται σε στεβιόλες στο έντερο και αποβάλλονται με τα ούρα ως γλυκουρονίδια της στεβιόλης.
Είναι ασφαλής η ασπαρτάμη;
Ναι. Την ασπαρτάμη συνθέτουν δυο αμινοξέα, τα οποία αποτελούν δομικά συστατικά των πρωτεϊνών. Όποτε καταναλώνουμε τρόφιμα ή ποτά που περιέχουν ασπαρτάμη, η γλυκαντική ουσία διασπάται στα συστατικά της τα οποία προσλαμβάνει ο οργανισμός μας ακριβώς σα να προέρχονται από κρέας, γάλα ή λαχανικά. Η ασπαρτάμη δεν προσθέτει κάτι νέο στη διατροφή μας. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφαλείας Τροφίμων έχει επανειλημμένως επιβεβαιώσει ότι η χρήση της δεν εγκυμονεί κανέναν κίνδυνο.
Ποια είναι η αποδεκτή ημερήσια δόση πρόσληψης (ADI) ασπαρτάμης;
Τι είναι η σουκραλόζη;
Η σουκραλόζη είναι γλυκαντική ουσία χωρίς θερμίδες που παρασκευάζεται από ζάχαρη μέσω πολυφασικής διαδικασίας. Είναι 600 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και έχει καθαρή, γλυκιά γεύση χωρίς να αφήνει επίγευση. Η σουκραλόζη μπορεί να υποκαταστήσει τη ζάχαρη σε διάφορα τρόφιμα και ποτά ή ροφήματα. Επίσης, ενδείκνυται για χρήση στην πλειονότητα των συνταγών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Ποια η προέλευση της σουκραλόζης;
Ποια είδη τροφίμων περιέχουν σουκραλόζη;
Η σουκραλόζη χρησιμοποιείται σε ευρύτατο φάσμα τροφίμων και ποτών. Σήμερα, τα τρόφιμα στα οποία η σουκραλόζη χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία είναι τα αναψυκτικά με ανθρακικό, τα φρουτοποτά με λίγες θερμίδες και γιαούρτια.
Ποια είναι η αποδεκτή ημερήσια δόση (ADI) σουκραλόζης;
Τι είναι το Canderel® Zero υγρό;
Είναι γλυκαντικό προϊόν σε υγρή μορφή με μηδέν ζάχαρη και μηδέν θερμίδες, ιδανικό για χρήση σε κρύα και ζεστά ροφήματα ή ποτά, αλλά και σε διάφορες συνταγές. Μία δόση 0,48 ml γλυκαίνει όσο 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Πώς χρησιμοποιούμε το Canderel® Zero υγρό;
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Canderel® στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική;
Το Canderel® με Σουκραλόζη είναι ειδικά παρασκευασμένο ώστε να αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες και, δεδομένου ότι δεν επηρεάζεται από τη θερμότητα, είναι ιδανικό για χρήση σε συνταγές που απαιτούν υψηλή θερμοκρασία. Άλλα προϊόντα Canderel® σε σκόνη προσφέρονται για απλά και γρήγορα γεύματα, π.χ. συνδυάζονται με δημητριακά, διακοσμούν φρούτα, ή προστίθενται σε συνταγές που δεν προϋποθέτουν ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία. Για περισσότερες ιδέες και έμπνευση, επισκεφθείτε το κεφάλαιο με τις συνταγές στον ιστότοπο της Canderel®.
Αλλάζει ο χρόνος ψησίματος εφόσον αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με προϊόντα Canderel® σε σκόνη;
Συνήθως, η χρήση στις συνταγές του Canderel® σε σκόνη, ιδίως στα κέικ, μειώνεται ο χρόνος ψησίματος. Ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη νωρίτερα από το χρόνο που αναφέρει η κλασική συνταγή σας και αναζητήστε οπτικές ενδείξεις, όπως το χρώμα και την υφή της παρασκευής σας, για να βεβαιωθείτε ότι το γλυκό σας έχει ψηθεί.
Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το Canderel® Stevia for Cakes & Drinks;
Η στέβια έχει την τάση να αλληλεπιδρά τόσο με τους γευστικούς κάλυκες που αναγνωρίζουν το γλυκό όσο και το πικρό, οπότε μερικές φορές αφήνει μια πικρή επίγευση, κυρίως όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες. Φροντίζοντας τους ανθρώπους που προσπαθούν να αποφεύγουν τη ζάχαρη αλλά δεν επιθυμούν να στερηθούν γενικότερα τα γλυκά ροφήματα, ποτά και επιδόρπια, η Canderel® δημιούργησε ένα προϊόν όχι μόνο κατάλληλο για ροφήματα και ποτά αλλά και για γλυκά. Διατίθεται σε συσκευασία 500 γραμμαρίων και έχει μηδέν θερμίδες.
CANDEREL® STEVIA
Τι είναι η στέβια;
Τι είναι οι γλυκοζίτες της στεβιόλης;
Οι φυσικές γλυκαντικές ουσίες του φυτού Στέβια ονομάζονται γλυκοζίτες της στεβιόλης. Οι γλυκοζίτες της στεβιόλης, που μπορούν να απομονωθούν και να εκχυλισθούν από τα φύλλα του φυτού, είναι 200 και πλέον φορές γλυκύτερες από τη ζάχαρη.
Ποια είναι η αποδεκτή ημερήσια δόση πρόσληψης (ADI) γλυκοζιτών στεβιόλης;
Η Μεικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Πρόσθετα των Τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έχει ορίσει την αποδεκτή ημερήσια δόση γλυκοζιτών της στεβιόλης στα 4 mg ανά κιλό σωματικού βάρους. Ένας ενήλικας βάρους 70 κιλών μπορεί να καταναλώνει καθημερινά με ασφάλεια 117 κουταλάκια του γλυκού Canderel® For Cakes & Drinks για όλη του τη ζωή.