Μελομακάρονα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15'
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά, και
ρίχνουμε από πάνω όλα τα υγρά. Ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να
ομογενοποιηθούν, πλάθουμε σε μικρά μελομακάρονα, καθώς φουσκώνουν πολύ
(όχι πολύ πλάσιμο να μην βγάλει η ζύμη το λάδι της) και ψήνουμε στους 200*C για
30-35 λεπτά.
Όσο ψήνονται τα μελομακάρονα, ετομάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να
πάρουν μια βράση για 3 λεπτά, σβήνουμε την φωτιά, και το αφήνουμε στο μάτι μέχρι να
ψηθούν τα μελομακάρονα.
Σιροπιάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα με το χλιαρό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά:
500γρ αλεύρι
2 κουτ σούπας σιμιγδάλι ψιλό
300 ml ηλιελαιο
300ml χυμό πορτοκάλι
1 κουτ γλυκού κανέλα
1/2 κουτ γλυκού γαρύφαλλο
30γρ στέβια Canderel Stevia For Cakes & Drinks
τριμμένα καρύδια για πασπάλισμα
Για το σιρόπι
300ml νερό
30γρ στέβια Canderel Stevia
1 ξυλάκι κανέλα