Βασιλόπιτα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10'
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη στέβια και χτυπάμε σε δυνατή
ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 5′. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του
μίξερ, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν, ύστερα το γάλα, το χυμό
πορτοκάλι και τέλος τη φαρίνα, το μαχλέπι, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ 25εκ., ρίχνουμε το μείγμα
και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40′-50′ περίπου αναλόγως το φούρνο.
Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσει, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα
γάλακτος μαζί με τη στέβια μέχρι να γίνει σαντιγί, διακοσμούμε τη βασιλόπιτα με
το γλάσο και αφού λιώσουμε τη κουβερτούρα μπορούμε να κάνουμε διάφορα
σχέδια και να γράψουμε ότι θέλουμε.
Μην ξεχάσετε το φλουρί!
ΥΛΙΚΑ
Υλικά:
150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
50γρ. στέβια Canderel Stevia for Cakes & Drinks
4 αυγά
50γρ. γάλα
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200γρ. φαρίνα
5γρ. μαχλέπι
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
1μιση φλ. (150 γρ.) ζάχαρη άχνη Canderel Stevia Σκόνη
3-4 κ.σ. γάλα ή νερό
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Για την διακόσμηση
200γρ. κρέμα γάλακτος + 20γρ. στέβια
100γρ. Μαύρη Σοκολάτα Canderel
1 φλουρί