lemon pie
Χρόνος Προετοιμασίας :
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την Κρέμα Λεμόνι:
Σε ένα δοχείο κόβουμε τη μάζα ζελατίνης και το βούτυρο σε κύβους. Στην άλλη περίπτωση μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε με το βούτυρο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά με τo Canderel Stevia* for Cakes & Drinks σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ασταμάτητα με ένα σύρμα χειρός. Μόλις φτάσει το μείγμα τους 82 βαθμούς, αδειάζουμε το δοχείο με το βούτυρο και τη ζελατίνη και τα ομογενοποιούμε με τη βοήθεια ενός μπίμερ. Αφού ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε για τελευταία φορά. Φυλάσσεται στο ψυγείο με μεμβράνη να εφάπτεται από πάνω.
Για την Τάρτα:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ (κρατάμε μόνο τα 60 γρ. βούτυρο). Τοποθετούμε το φτερό και βάζουμε το μίξερ να δουλεύει σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές σφιχτό ζυμάρι. Βγάζουμε το ζυμάρι από τον κάδο και με τη βοήθεια ενός τρίφτη χειρός, πιέζουμε το ζυμάρι ούτως ώστε να γίνει τριμμένο ζυμαράκι (crumble). Παγώνουμε τα κομμάτια από το ζυμάρι. Αφού παγώσουν, τα απλώνουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τα κομμάτια από ζυμάρι στους 180 βαθμούς για 12’ – 14’.
Τα ψημένα κομμάτια μπισκότο τα ανακατεύουμε με 60 γρ. λιωμένο βούτυρο και αφού τα πλάσουμε, στρώνουμε τη βάση αυτή σε σκεύος, ταψάκι ή πυρέξ. Αφού αφήσουμε τη βάση με το μπισκότο για 30 λεπτά περίπου να σφίξει, περιχύνουμε πάνω την κρέμα λεμόνι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει η κρέμα.
Γαρνίρουμε εάν θέλουμε με κόκκινα φρούτα του δάσους η φράουλες.
*με γλυκοζίτες στεβιόλης από στέβια
ΥΛΙΚΑ
Για την Κρέμα Λεμόνι:
3 αυγά
160 γρ. Canderel Stevia* for Cakes & Drinks
40 γρ. μάζα ζελατίνης ή 1,5 φύλλο ζελατίνης
204 γρ. βούτυρο
100 γρ. χυμός λεμονιού
Για την Τάρτα:
100 γρ. + 60 γρ. βούτυρο
100 γρ. Canderel Stevia* for Cakes & Drinks
200 γρ. αλεύρι μαλακό