ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ
Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Χρόνος Μαγειρέματος : 90'
Επίπεδο Δυσκολίας : 2
Μερίδες : 6
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει. Σε μπολ ανακατεύουμε τη Canderel Stevia* for Cakes & Drinks, τα αυγα, το σιμιγδάλι και τη βανίλια.
- Μόλις το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στο μπολ και μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει η κρέμα! Στο τέλος προθέτουμε το βούτυρο!
- Μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σύνθεση:
- Απλώνουμε καλά το κανταΐφι σε πυρίμαχο σκεύος προσθέτοντας αρκετό βούτυρο.
- Ρίχνουμε την κρέμα, κλείνουμε ξανά με κανταΐφι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 90 ‘.
Για το σιρόπι
- βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη Canderel Stevia* for Cakes & Drinks μέχρι να βράσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σιροπιάσουμε.
* με γλυκοζίτες στεβιόλης από στέβια
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
500 γρ. γάλα
120 γρ. Canderel Stevia* for Cakes & Drinks
3 αβγά μεσαία
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
20 γρ. βούτυρο
2 γρ. βανίλια
Για το σιρόπι:
1 λίτρο νερό
260γρ. Canderel Stevia* for Cakes & Drinks
[juiz_sps]