TIRAMISU
Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα:
Σε έναν κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους και το Canderel Stevia* for Cakes & Drinks και αφρατεύουμε το μείγμα πάρα πολύ καλά. Ύστερα προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύουμε πολύ καλά σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια αφού έχουμε μουλιάσει τη ζελατίνη σε κρύο νερό, την έχουμε στραγγίξει και λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων, την προσθέτουμε μαζί με τον καφέ και το κρασί στο μείγμα και ομογενοποιούμε. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή σαντιγί.
Για το μπισκουι:
Χτυπάμε στο μίξερ με σύρμα τα ασπράδια ρίχνοντας σταδιακά το Canderel Stevia* μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και τέλος με τη βοήθεια μιας μαρίζ ανακατεύουμε απαλά, ρίχνοντας το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 4 λεπτά.
Η σύνθεση:
Κόβουμε το μπισκουί στη μέση, για να δημιουργήσουμε δύο επιφάνειες.
Σε ένα σκεύος τοποθετούμε το μπισκουί και το ραντίζουμε ελαφριά με το σιρόπι της βάσης. Απλώνουμε μια στρώση της κρέμας και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά. Τέλος, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε.
*με γλυκοζίτες στεβιόλης από στέβια
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
150 γρ. Canderel Stevia* for Cakes & Drinks
9 κρόκοι αυγών
500 γρ. Mascarpone
1 δόση espresso
60 γρ. κρασί marsala
4 τμχ (20 γρ.) ζελατίνη
800 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το μπισκουι:
9 ασπράδια αυγών
112 γρ. Canderel Stevia* Βake ή Canderel Stevia* for Cakes & Drinks
3 μεσαία αυγά
40 γρ. κακάο (προαιρετικά)
135 γρ. αλεύρι
Σιρόπι για τη βάση:
500 γρ. νερό
100 γρ. Canderel Stevia* for Cakes & Drinks
1 δόση espresso