ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Χρόνος Προετοιμασίας : 1,5h
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 '
Επίπεδο Δυσκολίας : 2
Μερίδες : 6
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το παγωμένο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τη Canderel Stevia* for Cakes & Drinks. Σταδιακά τα αβγά και στο τέλος το αλεύρι, την πούδρα, το άμυλο και το αλάτι.
- Πλάθουμε το ζυμάρι το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη μας σε πάχος 1 εκατοστού.
- Απλώνουμε στην ταρτιέρα μας.
- Τρυπάμε καλά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 ‘.
Για τη γέμιση:
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μήλο με τη Canderel Stevia* for Cakes & Drinks
σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. - Όταν είναι έτοιμο σβήνουμε το μάτι και ταυτόχρονα σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το άμυλο με το νερό και το προσθέτουμε στη συνέχεια στην κατσαρόλα.
- Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο με την κανέλα.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και την τοποθετούμε στην τάρτα.
Για την επικάλυψη της τάρτας:
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μείγμα.Μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα και μόλις παγώσει τρίβουμε τη ζύμη σε μια σχάρα δημιουργώντας μικρά μπαστουνάκια τα οποία τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση της τάρτας.
- Ψήνουμε ξανά την τάρτα στους 170 βαθμούς για 15 ‘.
* με γλυκοζίτες στεβιόλης από στέβια
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
140 γρ. βούτυρο
80 γρ. Canderel Stevia* for Cakes & Drinks
2 αβγά μεσαία
2 γρ. αλάτι
200 γρ. αλεύρι
40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
20 γρ. corn flour
Για τη γέμιση:
200 μήλο (καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους)
32 Canderel Stevia* for Cakes & Drinks
30 νερό
10 corn flour
20 βούτυρο
Κανέλα
Για την επικάλυψη της τάρτας:
100 γρ. βούτυρο παγωμένο
80 γρ. Canderel Stevia* Bake!
160 γρ. αλεύρι
[juiz_sps]